E Shtunë, 06 Shkurt 2016

INSTATInstituti i Statistikave i Shqipërisë, INSTAT, ka publikuar të dhënat e tre mujorit të tretë për Prodhimin e Brendshëm Bruto të Shqipërisë. Sipas INSTAT Ekonomia në tremujorin e tretë të vitit 2012 u rrit me 2.7 përqind kundrejt tremujorit të tretë tëvitit 2011, ndërsa krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2012 u rrit me 2.4 përqind.

Në këtë tremujor degët që kanë pasur rritjet më të larta ishin Posta dhe komunikacioni, Industria dhe Shërbimet e tjera respektivisht me 21.6 përqind, 11.4 përqind dhe 9.1 përqind krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2011. Degët që u paraqitën me rënie në këtë tremujor krahasuar me të njëjtin tremujor të një viti të mëparshëm ishin Ndërtimi dhe Transporti  respektivisht me -16.5 përqind dhe -11.5 përqind. Krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2012 me rritje u paraqit Industria me 10.3 përqind, Posta dhe komunikacioni me 3.3 përqind, Ndërtimi me 1.4 përqind dhe Transporti me 0.2 perqind. Tregtia, Hotele dhe Restorante u shfaq me rënie krahasuar me tremujorin para-ardhës respektivisht me -0.2 përqind. Dega e bujqësisë për këtë tremujor u rrit me 5.6 përqind, kundrejt tremujorit të tretë të vitit 2011 dhe 1.3 përqind kundrejt tremujorit para-ardhës.

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në:


Moti

Mot i mire

12°C

Tirana

Mot i mire
Lageshtira: 26%
E Djele 3°C / 15°C Kryesisht me diell
E Hene 7°C / 16°C AM Re/PM Diell
E Marte 11°C / 17°C Kryesisht me re
E Merkure 6°C / 13°C Shi