E Shtunë, 03 Tetor 2015

fmn-sot4Fondi Monetar Ndërkombëtar, parashikime pesimiste për një rritje ekonomike të Shqipërisë. Në raportin e publikuar nga FMN për muajin prill mbi rritjen e konomike, për vitin 2012 parashikohet një rritje prej vetëm 0.5%. Duke vijuar më tej, ekspertët e FMN-së parashikojnë një rritje për 1.7% në vitin 2013 dhe vetëm 2.5 % në vitin 2014. E kundërta është për shtetin fqinjë Kosovën, një parashikim më të mirë në këtë raportë sjell FMN-ja. Sipas saj, rritja ekonomike e Kosovës për këtë vitë, parashikohet të jetë prej 3.8%. Ndërkaq FMN e ka rritur parashikimin e tij për rritje ekonomike globale në vitin 2012, në 3.5 %. Kjo rritje është për 0.2 % më e madhe se parashikimi që FMN-ja kishte bërë në muajin janar tëp o këtij viti. Në përfundim Fondit Monetar Ndërkombëtar parashikon se rritja ekonomike globale në vitin 2013 do të jetë në 4.1 %.

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në:


Moti

Kryesisht me re

19°C

Tirana

Kryesisht me re
Lageshtira: 73%
E Hene 13°C / 26°C Kryesisht me diell
E Marte 15°C / 24°C Kryesisht me re
E Merkure 14°C / 23°C Thunderstorms
E Enjte 13°C / 24°C Showers