E Shtunë, 20 Shtator 2014

tregje-1Pavarësisht krizës ekonomike Shqipëria mbetet një vend tërheqës për investitorët. Përfaqësuesi i Bankës Botërore, Richard Stern, deklaroi se sistemi i taksave që aplikohet është pozitiv por duhet që të punohet më tepër në drejtim të krijimit të tregjeve.

“Sistemi i taksave në vend është pozitiv. Një nga aspektet që ne kemi vëzhguar ka të bëj me krijimin e sistemeve transparente ku të gjithë i dinë rregullat që duhet të zbatojnë.Në të gjithë botën kjo është ajo që kërkohet prej investitorëve është krijimi i sistemeve transparente .E rëndësishme gjithashtu është edhe krijimi i tregjeve ku të gjithë të ndjehen të barabartë” tha ai.

Zv.ministri i Financave, Alfred Rrushaj, nga ana tjetër premtoi se do të vazhdohet që të punohet për të mbështetur biznesin.

Konferenca filloi punimet e saj ne 30 maj, në përfundim të saj u nxorën edhe konkluzionet rreth politikave te transferimit te cmimit ne rajon dhe si mund te ndikoje kjo tek investimet.

Moti

SP_WEATHER_LIGHT_RAIN_WITH_THUNDER

20°C

Tirana

SP_WEATHER_LIGHT_RAIN_WITH_THUNDER
Lageshtira: 94%
E Djele 18°C / 28°C Stuhi lokale
E Hene 17°C / 27°C Thunderstorms
E Marte 10°C / 23°C SP_WEATHER_AM_RAIN
E Merkure 12°C / 24°C Me diell

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në: